MİSYONUMUZ - VİZYONUMUZ- AMAÇLARIMIZ

MİSYONUMUZ

Ankara’da bulunan Divriğililer  arasında birliği, ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı sağlamak Yöresel Kültürümüzün tanınmasına ve gençlerimiz tarafından öğrenilmesine aracı olmak…. Maddi durumu iyi olmayan hemşerilerimizin sıkıntılarına çözüm üretmek. Divriğililerin tanışma ve kaynaşmalarını sağlayarak sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak.

VİZYONUMUZ

Divriği Kültür Derneği olarak Yerel ve Evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla hemşerilerimize hizmet eden dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, gelecekte söz sahibi olan Ülkeye Divriğinin tanıtımına katkı sunan bir sivil toplum kuruluşu olmak.

AMAÇLARIMIZ

1– Divriği ve yöresinin, kültürünü yaşatmak, geliştirmek ve yayılmasını sağlamak, demokrasi, laiklik ve insan hakları gibi çağdaş yaşam değerlerine sahip çıkmak.

2- Divriği Tarihi eserlerinin tanıtılmasına ve korunmasına katkı sağlamak, bu amaçla çeşitli paneller ve konferanslar düzenlemek.

3– Uluslararası camiada  geçmiş ve gelecekte Divriği’mizi temsil eden Ozanlarımızı, sanatçılarımızı ve iş adamlarımızı gelecek kuşaklara tanıtma ve tanıştırma etkinlikleri düzenlemek.

4– Yöre gençlerinin kültürel ve sanatsal alanlara ilgilerini çekmek için yarışmalar tertip etmek.

5- Amacı doğrultusunda açık oturum, konferans, seminer, panel, sempozyum araştırma ve her türlü gezi, toplantı, pilav ve kültür şenliği, temsil, sergi, fuar, festival gibi diğer gösteri ve etkinlikleri ile  anma toplantıları düzenlemek, ve bunlara alt yapı oluşturmak.

6- Divriği’nin ekonomik, sosyal ve kültürel büyümesini, gelişmesini, yöre sorunlarının köklü çözümünün temel yöntemini sağlamak ve çözüm üretmek için her türlü çalışmalar yapmaktır.

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR

ANK.DKD.