Başkandan;

Merhaba;

Günümüz,  teknoloji çağı, eskiden bilgi ve belgeye ulaşmak çok zordu maalesef ama günümüzde saniyenin onda biri oranında bir hızla artık tek tıkla Ülkemiz ve Dünya hakkında anında bilgi belge hatta canlı yayınlarla evimizden, iş yerimizden ve  cep telefonlarımızdan hızla ve anında ulaşır olduk.

Bizde bu bilinç ile teknolojinin faydalarından yararlanıp öncelikle siz hemşerilerimize ve sizlerin aracılılığı ile de tüm dünyaya Divriği adını kültürünü, tarihini en iyi şekilde tanıtmak amacını güderek yapmış olduğumuz ve yapacağımız etkinlikler, çalışmalar, şenlikler kısacası dernek olarak her yaptığımız konularda bilgi, belge ve video canlı yayınlar ile sizlerin karşısında olacağız.

Değişim ve umudun adı ben değil biz diye çıktığımız bu yolda bizler Divriğililer olarak örgütlü olmayı birlik ve beraberliği başarmış ve bu uğurda bedeller ödemiş bir coğrafyanın insanıyız.

Divriği Kültür Derneği tüm bu bedellerin sonucunda günümüze kadar gelmiş Türkiye’nin en köklü örgütlerinden biridir.

Bunun içindir ki;

Divriği Kültür Derneği Başkanlığı bu onura ortak olmaktır.  Omuzlarımızda ki ağır yükün farkındayız, bu sorumluluğu ben ve arkadaşlarım bizden sonraki kuşaklara aktaracak güce ve isteğe sahibiz.

Bizler yönümüzü Divriği ve Divriğilelere dönerek yolumuza devam edeceğiz bu duygu düşünceler içerisinde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

ANKARA DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI

Nurullah Esat ÜNSAL

Yönetim Kurulu Görev Dağılımı

Nurullah Esat ÜNSAL              Başkan

Hurşit AYDOĞAN                   Başkan Yardımcısı

Av. Berrin KAHRAMAN            Basın-Yayın ve Halk.İlş.Bşk.

Sebaattin KESKİN                  Genel Sekreter

Garip ÖZAT                           Köy ve Dernekleri ile İlş.Bşk.

Ali YALÇIN                            Esnaf ve İşadamları İlş.Bşk.

Yasemin KARACA                   Kadınlarımızla İlgili İlş.Bşk.

Eray TUNCER                         Gençlik ve Eğitim İlş.Bşk.

Hüseyin Özyıl YILDIRIM          Demok. Kitle Örg. STK İlş.Bşk.

Kazım HALİS                         Sayman

Ceren Cansu YILMAZ              Kültür ve Sosyal İlş.Bşk.

MİSYONUMUZ

Ankara’da bulunan Divriğililer  arasında birliği, ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı sağlamak Yöresel Kültürümüzün tanınmasına ve gençlerimiz tarafından öğrenilmesine aracı olmak…. Maddi durumu iyi olmayan hemşerilerimizin sıkıntılarına çözüm üretmek. Divriğililerin tanışma ve kaynaşmalarını sağlayarak sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak.

VİZYONUMUZ

Divriği Kültür Derneği olarak Yerel ve Evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla hemşerilerimize hizmet eden dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, gelecekte söz sahibi olan Ülkeye Divriğinin tanıtımına katkı sunan bir sivil toplum kuruluşu olmak.

AMAÇLARIMIZ

1– Divriği ve yöresinin, kültürünü yaşatmak, geliştirmek ve yayılmasını sağlamak, demokrasi, laiklik ve insan hakları gibi çağdaş yaşam değerlerine sahip çıkmak.

2- Divriği Tarihi eserlerinin tanıtılmasına ve korunmasına katkı sağlamak, bu amaçla çeşitli paneller ve konferanslar düzenlemek.

3– Uluslararası camiada  geçmiş ve gelecekte Divriği’mizi temsil eden Ozanlarımızı, sanatçılarımızı ve iş adamlarımızı gelecek kuşaklara tanıtma ve tanıştırma etkinlikleri düzenlemek.

4– Yöre gençlerinin kültürel ve sanatsal alanlara ilgilerini çekmek için yarışmalar tertip etmek.

5- Amacı doğrultusunda açık oturum, konferans, seminer, panel, sempozyum araştırma ve her türlü gezi, toplantı, pilav ve kültür şenliği, temsil, sergi, fuar, festival gibi diğer gösteri ve etkinlikleri ile  anma toplantıları düzenlemek, ve bunlara alt yapı oluşturmak.

6- Divriği’nin ekonomik, sosyal ve kültürel büyümesini, gelişmesini, yöre sorunlarının köklü çözümünün temel yöntemini sağlamak ve çözüm üretmek için her türlü çalışmalar yapmaktır.

ANKARA DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ

Divriği coğrafyasında doğup büyümüş ancak Türkiye’nin çeşitli yerlerine yerleşmiş olan hemşerilerimiz 1956 yılında Ankara’da dernek kurmuşlardır, en eski yöre derneklerinden biridir. Ankara’da yerleşmiş yöre insanımızı birliktelik ve dayanışma geleneğini yaşatmak, örf ve ananelerini sürdürmek için 64 yıla yakın zamandır sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdüren demokratik kitle örgütüdür.

Aynı zamanda Ankara’da yaklaşık 90.000 (Doksan bin) Divriği’li yaşamaktadır. Ankara’da Divriği Kültür Vakfı ve 51 adet Köy derneğimiz bulunmaktadır. Divriğililer Ankara’da çok örgütlü bir güçtür. Siyasal, sosyal ve kültürel alanda son derece faal bir yapıya sahiptir. Ankara’nın her bir yerinde her bir demokratik kitle örgütlerinde sivil toplum kuruluşlarında mutlaka bir Divriğili ile karşılaşırsınız.

Uluslararası camiada Divriği’yi en iyi şekilde temsil eden Ozanlarımız, sanatçılarımız, iş adamlarımız bulunmaktadır.

Ankara’da şu anda aşağıdaki meslek gruplarında Divriği’mizi temsil eden Çok sayıda siyasilerimiz, bürokratlarımız halen aktif bir şekilde görev yapmaktadırlar ayrıca 100’e yakın Avukat, 100’e yakın Mali Müşavir, 20’ye yakın Doktor, 300’e yakın Mühendis,  600’e yakın öğretmenlerimiz, yine çeşitli meslek alanlarında faaliyet gösteren hemşerilerimiz bulunmaktadır buda İlçemizin güçlü aydınlara sahip olduğunu ve okuma oranın çok yüksek olduğunu göstermektedir.

Derneğimiz yıl içerisinde 3 aylık Kültür ve Sanat Dergisi süreli yayın çıkartmaktaydı. Köyler arası Futbol Turnuvası ve Divriği’de geleneksel hale gelen Divriği Maden Şenliği etkinlikleri yapmaktaydı,  Geleneksel hale getirişmiş olduğumuz, her sene talebin daha yoğun olarak arttığı Divriği Pilav ve Kültür şenliğimizin 58.sini 2019 yılında büyük bir coşku ve yoğun bir kalabalık ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Derneğimiz bünyesinde Kadın Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Kültürel Faaliyetler Komisyonlarımız kendi alanlarında çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Derneğimizde günün koşullarına göre konunun uzmanları tarafından sempozyumlar ve paneller yapılmaktadır.

Gündemdeki Anma ve etkinliklerde hemşerilerimizle birlikte yoğun bir şekilde katılım sağlayarak her türlü katkıyı sunmaktayız.

Mülkiyeti tarafımıza ait olan Hanımeli Sok.12/8 Sıhhiye adresimizde faaliyetlerine 64 yıldır hiç hız kesmeden “ HİÇ BİRİMİZ HEPİMİZ KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİZ “ sloganıyla yola devam etmektedir.

www.ankdivrigidernegi.org   divrigiharman@outlook.com

" GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR "

Dolar32.758032.8893
Euro35.021935.1622

Başkandan;

Merhaba;

Günümüz,  teknoloji çağı, eskiden bilgi ve belgeye ulaşmak çok zordu maalesef ama günümüzde saniyenin onda biri oranında bir hızla artık tek tıkla Ülkemiz ve dünya hakkında anında bilgi belge hatta canlı yayınlarla evimizde, iş yerimizde ve  cep telefonlarımızdan hızla ve anında ulaşır olduk.

Bizde bu bilinç ile teknolojinin faydalarından yararlanıp Öncelikle siz hemşerilerimize ve sizlerin aracılılığı ile de tüm dünyaya Divriği adını en iyi şekilde tanıtmak amacını güderek yapmış olduğumuz ve yapacağımız etkinlik, çalışmalar, şenlikler kısacası dernek olarak her yaptığımız konularda bilgi, belge ve video ve canlı yayınlar ile sizlerin karşısında olacağız.

Bunun içindir ki;

Divriği Kültür Derneği Başkanlığı bu onuru ortak olmaktır.  Omuzlarımızda ki ağır yükün farkındayız, bu sorumluluğu ben ve arkadaşlarım bizden sonraki kuşaklara aktaracak güce ve isteğe sahibiz.

ANKARA DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI

Nurullah Esat ÜNSAL